Marlanilor! 5


Casa Regala a Romaniei a trimis un comunicat presei ca regele Mihai se retrage din viata publica, fiind grav bolnav. Cum la varsta sa, orice problema de sanatate este prin definitie grea, lasand la o parte diagnosticul cumplit, orice om cu un minim de sapte ani de acasa, INDIFERENT de parerea personala fata de rolul in istorie al regelui sau despre el ca om, tace, eventual ii ureaza sanatate. Asta este o atitudine decenta, cel putin conform educatiei primite de mine de acasa. Cand omul este grav bolnav, pe patul de spital, in conditiile in care nu este un criminal sau asa ceva, sa apari in spatiul public (Facebook sau bloguri) si sa arunci cu rahat in acea persoana, sa-i jignesti simpatizantii si sa ai pareri scrise in termeni suburbani despre acest om, nu denota decat o lipsa totala de caracter, integritate si decenta. Ca sa numai zic de o frustrare, cel mai probabil cauzata de lipsa totala de realizari in viata profesionala si/sau personala.

Si nu, nu vorbesc despre imbecilii de forumuri, acei troli care comenteaza isi varsa galeata cu laturi in subsolul articolelor de prin ziarele romanesti  – de altfel o lectura interesanta pentru orice psihiatru – ci de oameni „cu pretentii”, asa zisi „intelectuali” care brusc isi descopera, sau mai degraba desconspira, antipatia fata de regele Mihai – fix acum, cand domnia sa are o grava suferinta personala. Si o fac cu o atitudine atat de gretoasa, inventand titluri a la Antena 3, folosind un limbaj suburban care ar rusina pana si un sofer de taxi blocat in traficul bucurestean.

Primul, un istoric ale carui articole au fost o placere de citit pana acum. Un om care parea echilibrat, documentat, ne spune noua azi cat i-au costat pe bunicii mei dezvirginarea regelui Mihai. Povestea este probabil adevarata: tatal sau a aranjat cu o familie ca regele sa aiba o prietena. Cand a decis ca povestea trebuia sa se termine, Carol a platit 2 milioane acelei fete. Cam „salariul mediu unui muncitor german pe vreo 32 de ani, echivalentul, a 50 de mașini Volkswagen”.  Concluzia articolului: „Taxa pentru dezvirginarea regelui Mihai de 2 milioane lei …. a fost achitată de bunicii noștri. Să-i fie de bine!” Lasand la o parte faptul ca nu a adus in discutie de unde proveneau acesti bani, din buzunarul lui Carol sau din bugetul de stat (nu ca ar fi foarte relevant, avand in vedere ce imens escroc a fost Carol), ce vina are Mihai? Cu ce e relevant acest articol, ridiculizandu-l pe Mihai pentru faptele tatalui sau? Un atac a la „vagoanele cu tablouri” din Romania Mare a anilor 90. Daca as fi porc, as intreba cat a costat dezvirginarea domnului istoric si cine a platit-o. Noroc ca nu sunt.

Al doilea, un om de meserie incerta, care pozeaza in `telectual de elita. Domnia sa, se exprima fata de rege, repet, un om bolnav la 94 de ani in imposibilitate de a se apara, in termenii urmatori (o selectie relativ blanda fata de restul articolului):

„Un om incult, rău vorbitor, cu maniere robotice, născut în locul nepotrivit, care nu și-a învățat fetele românește, care n-a avut niciodată un discurs coerent despre locul României în UE, despre România și Moldova, despre islam și imigrație, despre Rusia, despre nimic, despre nimic, despre nimic…

Așa că nu caut să mă scuz vizavi de cei pe care i-am rănit postând glume groase pe Facebook despre buletinul medical al acestui îmbuibat incult și morocănos și fără umor și fără empatie și fără discurs social, care n-a știut să fie la înălțimea rolului său istoric.”

Deci ati retinut, n-a invatat fetele romaneste, nu stie nimic despre nimic, nu s-a ridicat la inaltimea rolului sau istoric, in viziunea domnului Alexe, care este o personalitate mondial recunoscuta a…. (aici indicati voi domeniul). Sa nu uitam sa-i si reprosam ca e imbuibat, probabil din „vagoanele de tablouri”. Si, cireasa de pe tort, n-are deloc empatie, ceea ce, bineinteles domnul Alexe poseda din plin. Dar ce e graitoriu pentru inalta tinuta morala a acestui domn – blogger, documentarist, stiitor in ale islamului, ziarist? – este faptul ca l-a intervievat pe Mihai de 3 ori. Cat de frumos, banuiesc ca i-a spus lucrurile de mai sus atunci cand erau fata in fata.

Cine ma stie in viata reala stie ca uneori mai scap cate o injuratura: la volan, la munte sau la mare, cateodata, candva, cumva, ma exprim mai colorat. Asta e, sunt unii cu defecte si mai mari. Ce am invatat in viata pana acum e ca barbatul, atunci cand injura, injura pe fata si si-si asuma consecintele. Si am mai invatat din cartier, ca nu dai intr-un om la pamant. Asa ceva nu se face. Si tot din cartier, „cu samuraii te lupti ca samuraii, cu talharii te lupti ca talharii”, asa ca domnilor Damian si Alexe, din partea mea, A. Iordan, ia mai duceti-va ma in pula mea!


Leave a Reply

5 thoughts on “Marlanilor!