Ne vedem in Piata Victoriei


Am  fost un dobitoc. Am avut o naivitate vecina cu intarzierea mintala cand m-am gandit ca pesedeul nu va arunca tara in flacari doar ca sa scape de inchisoare cativa (zeci, sute, mii) insi. Mintea mea a refuzat sa conceapa ideea ca un partid, fie el umplut de hoti si borfasi, va actiona temeinic pentru distrugerea democratiei romanesti. Toate articolele de pe net ce prevesteau exact aceasta miscare le-am incadrat la categoria propaganda si le-am tratat cu o atitudine condescendenta „n-are ba, cum!”. Am ajuns astazi sa exclam ca-n bancul ala cu ardeleanul in fata girafei: „asa ceva nu exista!”. Ba exista si se intampla chiar acum.

Are sens sa mai explic ce s-a intamplat aseara? Cine vrea sa cunoasca adevarul, nu propaganda gretoasa de la A3 sau Rtv, are variante. Sunt volume intregi de analize, de articole si luari de pozitie. Dar, cel mai important, exista OUG-ul asta dat in crucea noptii si publicat in MO in timp record. Intrati pe net, cititi-l si faceti-va propria parere. Daca nu vi se pare nimic grav, regret, dar nu va pot ajuta. Hotia si organizarea mafiota sunt evidente pentru orice om de bun simt. Fiindca asta s-a intamplat, o organizatie mafiota, pesede, s-a folosit de orice parghie, orice mijloc pentru a forta schimbarea legislatiei si pentru a jefui tara. Cum numiti voi aceasta actiune premeditata de subminare a institutiilor democratice, cu scopul evident de a da liber la hotie, in asentimentul oricarei alte pareri contrare decat dictatura? Un singur partid condus cu o mana forte de un singur om, decide orice peste noapte ce vrea muschii lui, cum vrea muschii lui si ignora cu buna stiinta restul populatiei si restul institutiilor pe care nu le controleaza. Asta, dupa mine, este fix definitia dictaturii.

Nu ma credeti pe mine, inginer mecanic, cititi ce spune un mare doctor in drept, un adevarat specialist si un fost prim-ministru al Romaniei:

Da, este vorba de victor ponta. O tempora, o mores! E drept, anul asta si-o fi schimbat parerea.

Trebuie sa privim realitatea in ochi, fara menajamente. Aseara, o organizatie mafiota a incercat sa instaureze dictatura in Romania. Asta nu cred ca o mai putem dezbate. Ideea e ce facem acum? Ce fac eu ca sa impiedic transformarea tarii mele intr-un stat autoritar? Doua variante, stau pe facebook si-mi plang de mila sau ies in piata victoriei. Cale de mijloc nu mai exista. Nu mai merge cu stati, sa vedeti, dar si altii, dar basescu, dar turcan, dar USR… NU MAI conteaza. Aici nu mai e vorba de politica. Jegurile astea fura tara de sub voi! Acum, azi! Ultima data cand decidea un singur om in Romania a fost in 89.

Ce am sa fac eu personal, ca diasporez: ma duc si eu la proteste, deja ne organizam. Daca voi puteti sta ore intregi in frig pot si eu sa fiu alaturi de voi. E si tara mea. Tara mea nu e tara hotilor si a jafului organizat. A impostorilor ce cred in capul plecat, sabia nu-l taie. E tara oamenilor liberi care, indiferent de optiunile politice, impartasesc aceleasi valori: cinstea, integritatea si dorinta de libertate. Pe termen lung, mai vedem noi ce facem, dar acum avem o treaba urgenta.

 

Leave a Reply